Küçük Kulüp Eğitim Kurumları
DSCF2036-001      

KÜÇÜK KULÜP OKULLARINDA BESLENME

Anne, Babalık içgüdüleri, bebeğin Dünyaya geldiği andan itibaren “bebeğini doyur” emri ile karşı karşıya kalır. Hatta bu doğal içgüdülerle, çocuğunun yeterince doymadığı endişesine kapılınabilir. Bu kaygılar okula başlama zamanında artarak sizleri strese sokabilir. Merak etmeyin, çocuklarımızın yemek düzeni okullarımızda özenli bir programla hazırlanmaktadır.

YEMEK YEMEK SORUNSA???

İştahsız bir çocuğun ailesi olmak ne kadar zorsa, çok iştahlı ve kilo problemi yaşayan bir çocuğun ailesi olmak eşit şekilde zorluk yaşatır. Okullarımız her konuda olduğu gibi bu konuda da sizleri yalnız bırakmayacaktır.

  • Öncelikle “Öğrenci Sağlık Bilgileri Formu” nda çocuğumuzun severek yediği, yerken zorlandığı, alerjisi olan gıdaları yazılı olarak bildirmenizi rica ediyoruz.
  •  Yemek yeme konusunda sorun yaşayan çocuklarımız için, (Yemek seçme, çiğneyememe, oturarak yemek yememe)  deneyimli okul psikologlarımız ve öğretmenlerimiz, özel bir program hazırlayarak en kısa sürede bu sorunun üstesinden geleceklerdir.

KÜÇÜK KULÜP OKULLARINDA YEMEK KÜLTÜRÜ

  • Yemek yeme kültürünün, çocuklarımızın kişisel gelişimlerinde önemli yer tuttuğunu biliyoruz.
  • Çocuklarımız, beyaz porselen tabaklar, çiçeklerle süslenmiş masalarda, arkadaşları ve öğretmenleri ile keyifle yemek saatine katılırlar.
  • Yemek yemenin anne-baba veya öğretmen için değil kendisi için önemli olduğu bilinci yaşlarına uygun eğlenceli etkinlikler yaparak, konu hakkında deneyimler kazanmaları sağlanır.
  • Yaşlarına uygun sofra kurallarını öğrendikleri doğal öğrenme ortamları hazırlanır.
  • Sağlıklı beslenme için, sağlıklı beslenme piramidi çocuklarla birlikte çalışılır, konu hakkında bilinç geliştirmeleri sağlanır.
  • Her ay bir Ülkenin tanıtımlarının yapıldığı “ÜLKELER” konseptinde,  o ülkenin mutfağından lezzetlerle tanışmaları sağlanır. Böylece yemek yemenin beslenme ihtiyacımız dışında kültürel bir olgu olduğunu deneyimleyebilirler.
  • Çocuk mutfağında her ay çeşitli yiyecekler üretirken, yapılan çalışmaların, pek çok kavramı ve matematiksel bilgiyi kazandırmasının yanı sıra bir yiyeceğin yapım aşamasında bulunmak, iştahsızlık konusuna çocuklarımıza olumlu katkı sağlamaktadır.

YEMEK MENÜLERİ

  • Yemek listelerimiz DR. Nihal Arnoczkhy tarafından çocukların gelişimlerine uygun, karbonhidrat, protein dengeleri göz önüne alınarak aylık listeler halinde hazırlanır, her ay ailelerimize -mail yolu ile ulaştırılır.
  • Yemekler okullarımızın mutfaklarında, okullarımızın özel aşçıları tarafından özenle günlük olarak hazırlanır ve servis edilir.
  • Her gün ikindi kahvaltısı menüsüne bir meyve ilavesi yaparak, çocuklarımıza meyve yeme alışkanlığı kazandırılmaktadır.
  • Kış aylarında kemik suyu ile hazırlanan çorbalar, çocuklarımızın kemik gelişimlerini için çok önemli olmaktadır.
  • Okullarımızın bahçelerinden taze meyvelerle hazırlanan meyve suları, meyve hoşafları ile beslenen çocuklarımızın damak zevkleri sağlıklı beslenmeye çok uygun olarak gelişmektedir.